چگونه مدرسه شادی داشته باشیم؟

چگونه مدرسه شادی داشته باشیم؟

 

دانش‌آموزان مدارس ما به جای لذت دوران کودکی و فراگیری مهارت‌های زندگی مجبورند برای گذراندن دوران تحصیلات عمومی و گرفتن مدرک، مسیری طاقت‌فرسا را آن هم غالبا با بی‌رغبتی طی کنند. این در حالی است که در کشورهای توسعه‌یافته، فرد شادترین لحظات زندگی خود را در مدرسه می‌گذراند و نه تنها با مدرسه احساس بیگانگی نمی‌کند بلکه بخش عمده‌ای از زندگی اجتماعی خود را در آنجا تجربه می‌کند. اما اشکال در چیست و چه عیبی در نظام آموزشی ما وجود دارد که مدارس را برای بچه‌ها خسته‌کننده کرده تا از هر فرصتی برای تعطیل‌کردن و به عبارتی گریزان‌بودن از درس و مدرسه استقبال کنند. سال‌هاست که بحث بازنگری در شیوه و نظام آموزش‌و‌پرورش، چه از نظر محتوای کتب درسی و چه از نظر ساختار و برنامه‌های آموزشی و اداری مطرح است، اما این تغییرات گوناگون نتوانسته مدرسه را برای دانش‌آموزان به محیطی جذاب و مفید و شاد تبدیل کند. از نظر نگارنده، عواملی وجود دارد که بدون شک مانع ایجاد و نهادینه‌شدن نشاط و سرخوشی در دانش‌آموزان می‌شوند


بیشتر...

اصول اساسي تقويت انگيزه تحصيلي

اصول اساسي تقويت انگيزه تحصيلي

تشویق کودکان به درس خواندن باعث پیشرفت آن‌ها می‌شود

بشر از نخستین روز خلقت، با تکیه بر توانایی یادگیری و انتقال آموخته‌هایش توانست پیشرفت کند و تمدنی را به‌ وجود بیاورد که ما امروز در آن زندگی می‌کنیم. فناوری ساختن ابزارها، دانش‌های نو دربارۀ جهان اطراف و درون، روش‌های ادارۀ شهرها و… همه با وجود توانایی یادگیری و آموزش به نسل‌های بعد منتقل شدند.


بیشتر...

تاثير تكنولوژي بر تفكر كودكان

تاثير تكنولوژي بر تفكر كودكان

تکنولوژی مغز را مقید می کند که با شیوه ای متفاوت از مطالعه به اطلاعات توجه کند؛ در این مورد «نیکلاس کار» از استعاره تفاوت بین غواصی اسکوبا و جت اسکی استفاده می کند.
تردیدهایی وجود دارد مبنی بر این که تمامی تکنولوژی های جدید به صورت آشکار و ظریف، عمدی و غیرعمدی و همچنین سودمند و زیان آور در حال شکل دادن به شیوه تفکر ما هستند. واقعیت نامشخص این است: با این فناوری جدید که در دوران آغازین رشد خود قرار دارد و پیشرفت هایی که به سرعت در حال رخ دادن هستند، ما نه از مزیت های ادراک تاریخی آن برخورداریم و نه زمانی برای تامل و آزمایش ارزش و هزینه این پیشرفت ها براساس تاثیرشان بر قابلیت تفکر کودکان داریم.


بیشتر...

روانشناسي كودك و اهميت آن

روانشناسي كودك و اهميت آن

یکی از مهم ترین فاکتورهایی که هر والدینی باید آن را رعایت کنند ، این است که کودک شناسی خوبی داشته باشند . البته با بزرگ کردن فرزند می توان به ابعاد مختلف شخصیتی او پی برد .

باید یاد بگیریم که نگاه کودک به دنیای اطراف خود چیست و چگونه مهارت های جدید را به او بیاموزیم ، با احساسات او آشنا شویم و تغییراتی که ممکن است در طول زندگی داشته باشد را مشاهده کنیم که همگی زیر شاخه روانشناسی کودک هستند .همزمان با بزرگ شدن کودک او در مرحله های پیشرفت کردن قرار می گیرد . محیط ، ژنتیک ، عناصر فرهنگی می تواند روی شخصیت کودک تا حد زیادی تاثیرگزار باشد و البته که سخت است مسیر پیش رو را برای کودکان توضیح دهیم و احساسات آن ها را آنالیز کنیم . دقیقا همینجاست که روانشناسی کودک به کمک شما می آید و اطلاعات ارزشمندی را در اختیار تان قرار می دهد .


بیشتر...

تاریخچه و آداب و رسوم بلندترین شب سال 1400

تاریخچه و آداب و رسوم بلندترین شب سال 1400

با فرا رسیدن روزهای پایانی پاییز زمزمه یلدا و صدای شادمانی‌اش به گوش می رسد؛ همان شب طولانی که گیسوان سیاهش را به رخ پادشاهی رنگ ها می کشد تا زمینه را برای تاجگذاری زمستان آماده کند. یلدا دخترک بازیگوشی با موهای بلند و سیاه است که حواس همه را پرت می کند تا کسی اشک های پاییز را به هنگام دل کندن از زمین نبیند. پاییز دلش می خواهد بماند و نمایش رنگارنگش را ادامه دهد اما یلدا با اخم کوچکی به او می فهماند که وقت خودنمایی لباس سپید زمستان است. همین کشمکش هاست که ماندن یلدا را طولانی می کند و بلندترین شب سال را در آخرین شامگاه پاییزی رقم می زند.

نیاکان ما گیسوان سیاه یلدا را با نورانی کردن خانه هایشان آراسته و این شب زیبا را با دور هم بودن گرامی داشته اند. اعضای کوچک و بزرگ خانواده گرد هم می آیند تا به رسمی دیرین، طولانی ترین شب سال را در کنار هم بگذرانند. بساط شادمانی در هر خانه ای برپا می شود و همه فرصت را مغتنم می شمارند تا بیشتر از کنار هم بودن لذت ببرند و خاطره ای ماندگار بیافرینند.

Description: http://ostovaar.ir/files/fa/news/1397/8/15/867_751.jpeg


بیشتر...

ثبت نام پیش دبستانی

ثبت نام پیش دبستانی

سن ورود به پیش دبستانی یک 4 تا 5 سال و سن ورود به پیش دبستانی دو 5 تا 6 سالگیه . تحصیل تو مقطع پیش دبستانی ۱۴۰۰ - ۱۴۰۱​ برای دانش آموزا اجباری نیست ولی مزایایی مثل :  آموزش نحوه برقراری ارتباط درست با دیگران ، داشتن استقلال و خودباوری ، افزایش اعتماد به نفس و ... رو داره .


بیشتر...

مصوبه هفتصد و هفتادمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مورخ 25/4/1387 موضوع: اصول و چارچوب برنامه و فعالیت های آموزشی و پرورشی دوره پیش دبستانی (ویژه مربیان ودست اندرکاران)

مصوبه هفتصد و هفتادمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مورخ 25/4/1387 موضوع: اصول و چارچوب برنامه و فعالیت های آموزشی و پرورشی دوره پیش دبستانی (ویژه مربیان ودست اندرکاران)

شماره8/10739/
120 21/5/
1387
وزارت آموزش و پرورش
به پیوست تصویر مصوبه هفتصد و هفتادمین جلسه شورای عالی آموزش و پرورش مورخ 25/4/
1387 در خصوص اصول و چارچوب برنامه و فعالیت‌های آموزشی و پرورشی دوره پیش دبستانی
جهت ابلاغ به واحدهای تابعه واجرا ارسال می‌شود.
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش ـ مهدی نوید


بیشتر...

شیوه نامه بازگشایی مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۰

شیوه نامه بازگشایی مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۰

به مناسب آغاز سال تحصیلی و با توجه به ادامه‌دار بودن شرایط کرونا در کشور صورت گرفت؛
ابلاغ شیوه نامه بازگشایی مدارس در سال تحصیلی۱۴۰۰-۱۳۹۹
به مناسب آغاز سال تحصیلی و با توجه به ادامه‌دار بودن شرایط کرونا در کشور وزارت آموزش‌وپرورش شیوه نامه بازگشایی مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ را به ادارات کل استان ابلاغ کرد.
به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش‌وپرورش، با توجه به ادامه‌دار بودن شیوع بیماری کووید ۱۹ در آغاز سال تحصیلی جدید و لزوم در نظر گرفتن فرض‌های متفاوت و اقدامات متناسب در وضعیت‌های سه‌گانه (سفید- زرد – قرمز)، از سوی آموزش‌وپرورش شیوه نامه بازگشایی مدارس در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ به ادارات کل استان ابلاغ گردید.


بیشتر...

انتخاب مدرسه متناسب با روحيه كودك

انتخاب مدرسه متناسب با روحيه كودك

پیش از هرچیز کودک خود و انتظارات خود از کودکتان را بشناسید. بعضی از کودکان در محیط های آرام و خلوت احساس بهتری دارند و برای یادگیری به تمرکز بالا احتیاج دارند، بعضی دیگر در محیط های شلوغ و پرانرژی احساس راحتی میکنند. ممکن است کودک شما گرایش یا علاقه ی خاصی مانند موسیقی، ورزش یا زبان داشته باشد. در انتخاب مدرسه وجود امکان پرداختن به فعالیت موردعلاقه ی کودک را درنظر بگیرید.در انتخاب مدارسی که برنامه های درسی خیلی سنگین و ساعات درسی اضافه ی زیادی دارند تجدیدنظر کنید. بخاطر داشته باشید که در دوران مدرسه و علی الخصوص دبستان آنچه که برای کودک شما حیاتی است این است که به او خوش بگذرد و شاد و راضی باشد. هرچقدر هم که عجیب باشد، درس و آموزش اولویت دوم است. وظیفه ی مدرسه در دوران دبستان بیش از هرچیز میتواند این باشد که شوق آموختن و رشد کردن را در کودک شما بپروراند.


بیشتر...